Νέο: Ασφάλεια HTML

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Νέο: Ασφάλεια HTML Empty Νέο: Ασφάλεια HTML

Δημοσίευση από Luffy Την / Το Παρ Ιουλ 17, 2020 1:25 pm

Αγαπητά μας μέλη,

Στις 18 Μαΐου 2020, και προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια των φόρουμ, έγινε μια αλλαγή για ασφάλεια των θεμάτων σας σε ότι αφορά τους HTML κώδικες.

Τι άλλαξε;

Με αυτή την αλλαγή, όποτε ενεργοποιείται η HTML μορφή σατα θέματα, μόνο συγκεκριμένες επιλογές HTML κωδικών (που αφορά την "κλασσική" χρήση τους), που εμείς αποκαλούμε ασφαλή HTML, είναι πλέον επιτρεπτά να χρησιμοποιούντα στα θέματα. Τα υπόλοιπα (και συγκεκριμένα αυτά που μπορεί να βλάψουν το φόρουμ ή την εμφάνισή του και κρίνονται επικίνδυνα, τα λεγόμενα μη ασφαλή HTML) θα διαγράφονται μόλις αποθηκευτεί το θέμα. Έτσι, προστατεύουμε την εμφάνιση τόσο του φόρουμ όσο και των θεμάτων του φόρουμ για μια καλύτερη χρήση τους. Οπότε, με αυτή την ασφάλεια, τα θέματα είναι περιορισμένα σε χρήση HTML εξαρχής.

Πιο κάτω παρουσιάζεται η λίστα με τις επιτρεπτές χρήσεις HTML κωδικών (που έχουν οριστεί ως ασφαλή):
Κώδικας:
a, abbr, acronym, address, b, basefont, bdo, big, blockquote, br, center, cite, code, del, dfn, dir, div, dl, em, font, h1, h2, h3, h4, h5, h6, hr, i, iframe, img, ins, kbd, menu, ol, p, pre, q, s, samp, small, span, strike, strong, sub, sup, table, tt, u, ul, var, caption, col, colgroup, dd, li, table, tbody, td, tfoot, th, thead, tr.

Αυτοί οι κώδικες είναι πλέον επιτρεπτό να χρησιμοποιηθούν στα θέματα (εφόσον είναι ενεργοποιημένη η χρήση HTML κωδικών στα θέματα), χωρίς κάποια απαραίτητη αλλαγή στον ΠΔ. Επίσης η λίστα αυτή ενδεχομένως να αλλάξει.

Πως να ρυθμίσετε αυτή την ασφάλεια;

Το σύστημα δουλεύει και αλλάζει από τον ΠΔ.

Η επιλογή που ήδη γνωρίζεται που επιτρέπει ή αποτρέπει την χρήση HTML κωδικών στα μηνύματα(1), εξακολουθεί να υπάρχει και ακριβώς από κάτω της υπάρχει η νέα επιλογή (2) που επιτρέπει να ορίσετε ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μη ασφαλή κώδικες html στις ομάδες:
Διαχειριστές
Διαχειριστές και συντονιστές
Όλα τα μέλη
Νέο: Ασφάλεια HTML Screen25
Η κοινή επιλογή είναι ρυθμισμένη στην πρόσβαση μόνο σε διαχειριστές.

Όταν κάποιο μέλος δεν έχει πρόσβαση στους μη ασφαλή κώδικες, στο μήνυμα που συντάσσει, υπάρχει ένα μήνυμα ενημέρωσης ότι έχει περιορισμένη χρήση, δηλαδή το μήνυμα "Use of HTML is limited" (Η χρήση HTML είναι περιορισμένη).
Νέο: Ασφάλεια HTML Use_ht10

Αυτή η αλλαγή σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το περιεχόμενο HTML που είχαν παλαιότερα τα μηνύματα με την νέα ασφάλεια. Όλοι οι κώδικες HTML που δημοσιεύτηκαν πριν την αλλαγή θα εξακολουθούν να δουλεύουν χωρίς αλλαγές.

Ελπίζουμε η αλλαγή αυτή να σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ασφάλεια των φόρουμ και των θεμάτων σας.

Θα τα πούμε σύντομα με νέες αναβαθμίσεις και αλλαγές από την Forumgreek.

H ομάδα Forumgreek. king


Νέο: Ασφάλεια HTML Fg10

Luffy

Luffy
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Άντρας
Τόπος : Ελλάδα
Δημοσιεύσεις : 2338Luffy ο/η συγγραφέας σας ευχαριστήσε για την απάντησή σας.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης