Κλείσιμο της Ελληνικής Κοινότητας Υποστήριξης Forumgreek

H Ελληνική Κοινότητα σε λίγες ημέρες θα κλείσει. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να ζητήσετε υποστήριξη στην Αγγλική Κοινότητα Υποστήριξης Forumotion.Αγγλικό Φόρουμ Υποστήριξης

Phishing ιστοσελίδες: πρόβλημα ασφαλείας από τη Google

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Phishing ιστοσελίδες: πρόβλημα ασφαλείας από τη Google

Δημοσίευση από Nemo Την / Το Τρι Μαρ 15, 2016 12:53 pm

Phishing ιστοσελίδες: πρόβλημα ασφαλείας από τη Google


Γεια σας αγαπητοί χρήστες μας,

Πολλά μέλη μας μάς έχουν ενημερώσει για την εμφάνιση μιας σελίδας προειδοποίησης από τη Google κατά την επίσκεψη στο φόρουμ τους.

Αυτό το πρόβλημα οφείλεται σε μια δράση της Google (που ανακοινώθηκε επίσημα στις αρχές Φεβρουαρίου στο blog της) η οποία περιορίζει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που περιέχουν περιεχόμενο phishing (κυρίως κουμπιά για λήψη κακόβουλων αρχείων ή απόποιρες phishing). Η σελίδα προειδοποίησης είναι η εξής:


Αν αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο πρόβλημα παρακαλούμε να ελέγξετε σε πρώτο χρόνο το περιεχόμενο που έχετε αναρτήσει στο φόρουμ σας και ειδικότερα τις σελίδες στις οποίες αναφέρεται η προειδοποίηση (μπορείτε να τις δείτε πατώντας στις Details, κάτω αριστερά στην σελίδα προειδοποίησης). Οι εξωτερικοί κώδικες, οι διαφημίσεις, οι εικόνες που βρίσκονται στις σελίδες που θεωρούνται ως κακόβουλες συχνά ευθύνονται.

Σε δεύτερο χρόνο, για να διαγράψετε την προειδοποίηση, χρειάζεται να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1) Προσπαθήστε να δείτε αν το φόρουμ σας έχει πρόβλημα


Είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε ένα εξωτερικό script το οποίο μετατράπηκε σε κακόβουλο. Πρέπει λοιπόν να κάνετε χρήση των υπηρεσιών ασφαλείας για να δείτε αν υπάρχει κάποιο επικίνδυνο στοιχείο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο χρήσιμα εργαλεία:

> https://www.google.com/transparencyreport/safebrowsing/diagnostic/
> https://www.stopbadware.org/review-search

2) Αναφέρατε το πρόβλημα άμεσα στον περιηγητή


Ανοίξτε το φόρουμ σας μέσω του Chrome > πατήστε στις Details > πατήστε Αναφέρατε ένα πρόβλημα ανίχνευσης > συμπληρώστε τη φόρμα
Ανοίξτε το φόρουμ σας μέσω του Firefox > πατήστε στις Details > πατήστε Αναφέρατε ένα πρόβλημα ανίχνευσης > συμπληρώστε τη φόρμα

Θα ήταν επίσης χρήσιμο αν ζητούσατε από τα μέλη του φόρουμ σας να πράξουν τα προαναφερθέντα διότι όσες περισσότερες αναφορές γίνονται, τόσο γρηγορότερα θα λυθεί το πρόβλημα.

3) Ζητήστε έναν έλεγχο στην Google Search Console


Κάντε εγγραφή του φόρουμ σας στην Google Search Console και μετά πηγαίντε στα Προβλήματα Ασφαλείας και ζητήστε έναν έλεγχο.


Exclamation Σε αυτό το στάδιο, η Google σας ζητά να εξηγήσετε τι έχετε διορθώσει. Μπορείτε να τους ενημερώσετε ότι το φόρουμ σας δεν είναι επικίνδυνο και ότι το περιεχόμενο με λήψεις λογισμικών έχει αφαιρεθεί.
Αν εντοπίσετε στο φόρουμ σας διαφημίσεις με κουμπιά λήψεις αρχείων του παρακάτω είδους παρακαλούμε ενημερώστε μας για να δράσουμε και εμείς.

Παραδείγμα αναφερόμενων διαφημίσεων:


Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα ForumGreek

Μία Σημαντική Ανακοίνωση
avatar

Nemo
Υπεύθυνος Φόρουμ
Υπεύθυνος Φόρουμ

Άντρας
Τόπος : Αθήνα, Ελλάδα
Δημοσιεύσεις : 1206

Nemo ο/η συγγραφέας σας ευχαριστήσε για την απάντησή σας.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης